netwerkers

8 Typen Digitale Netwerkers

Een digitaal sociaal netwerk is soms net als het echte leven. Al gedragen digitale netwerkers zich vaak heel anders dan ‘in real life’. De enthousiaste communicator wordt achter een toetsenbord opeens een ongeïnteresseerde zombie. En dat irritante, agressieve mannetje in je digitale netwerk blijkt in het echt toch een zachtaardige lieverd.

In het kader van hokjesdenken daarom hieronder,

8 Typen Digitale Netwerkers:

1. De Netwerknegatieveling

Maakt er een sport van om aan alles een negatieve draai te geven. Het glas is niet eens half leeg maar ligt in scherven. Waarschuwing: ga de discussie met deze mensen niet aan. Want je stapt geheid met je blote voeten in de glasscherven!

2. De Netwerkzombie

Waart – schijnbaar doelloos – rond in het het netwerk. Met de armen vooruit, schuim op de mond en bloeddoorlopen ogen. Reageert niet op berichten of andersoortige prikkels. Contact is niet mogelijk want er zit geen leven in. De enige remedie is om af en toe een stapje opzij te doen om ze te laten passeren. Zodat ze even later het water in lopen of tegen een boom knallen.

3. De Netwerkpurist

Beschouwt het netwerk als een ouderwetse school en hij is de hoofdmeester. Ongepast gedrag wordt niet getolereerd. Bij fouten krijg je met een ouderwetse liniaal een tik op je vingers. Voor afwezigheid moet je eerst toestemming vragen en alle nieuwe mensen moeten zich altijd eerst ‘netjes voorstellen’. Tip: neem een appel mee en leg deze op zijn bureau. Misschien krijg je dan een mooie sticker?

4. De Netwerkgluurder

Dit is die persoon die zelf niets deelt maar overal stiekem ‘meekijkt’. Loopt schijnbaar rond met een papieren zak over zijn hoofd. Dat onbehaaglijke gevoel als je via het netwerk een melding krijgt dat ‘iemand je bekeken heeft’. Wie dan? En waarom? Waarom ik? Help!

5. De Netwerkvampier

Verschaft zich toegang tot je netwerk en zuigt het leeg. Is bloeddorstig op zoek naar nieuwe connecties en is niet te stoppen. Kan alleen niet tegen zonlicht. De enige remedie is waarschijnlijk een staak door het digitale hart.

6. De Netwerkexhibitionist

Deelt álles met zijn netwerk: wat hij gaat eten, wat hij heeft gegeten en hoe het er daarna op de wc uit zag. Als hij onverwachts op de intensive care belandt meldt hij direct dat hij er ‘even tussen uit’ is. Als persoon in zijn netwerk heb je de keuze uit: overal van meegenieten of respectvol ontvolgen.

7. De Netwerkstalker

Die persoon die je vraagt waarom je gistermiddag zijn berichtje niet hebt ‘geliked’. ‘Ik zag dat je online was! Je vindt me niet leuk hè? Ik ga je ontvrienden!’ Zo, probleem opgelost…

8. De Netwerkverbinder

Is een menselijke netwerkkabel. Maakt er een sport van om iedereen met iedereen te verbinden. Voelt zich hierdoor belangrijk. Zit als resultaat de hele dag vriendschapsverzoeken te beantwoorden en mensen berichtjes te sturen. Ach, laat deze personen toch genieten van hun enórme netwerk wat ze de hele dag moeten onderhouden.

Veel succes en plezier met netwerken!

Raymond te Veldhuis

Hoeksche Recruiter

Blog