cv

Top 5 bizarre reacties op je cv online

Leuk toch? Als je je cv online zet en lekker veel reacties krijgt?

De laatste tijd spreek ik veel mensen met een schaars profiel die besluiten om hun curriculum vitae online te zetten en vervolgens overspoeld worden met berichten. Telefoontjes, e-mails, voicemails, SMSjes, WhatsAppjes, briefpost, postduiven, belletje trek, tam tam gedrum, rooksignalen. Werkelijk álles wordt ingezet om je aandacht te krijgen!

Je voelt je als het laatste waterijsje op een snikhete dag. Iedereen wil je. En wel nú. Natuurlijk is het lekker om gewild te zijn. Maar dit is gewoon te veel. En je weet wat ze zeggen over alles waar ‘te’ voor staat. Niet goed dus. Vol goede moed begin je met filteren. Om je alvast voor te bereiden op wat je aan gaat treffen in je – uit de voegen springende – mailbox hieronder 5 soorten reacties die je tegen gaat komen:

1. ‘Raadsel recruiters’

Dit zijn recruiters die hun opdrachtgever presenteren als één groot raadsel, zoals ‘mijn opdrachtgever is een bekende, gerenommeerde organisatie in Midden Nederland’. Als een ervaren illusionist leggen ze een rookgordijn aan over het bedrijf en hullen het vakkundig in mist. Voor jou om te raden waar het precies over gaat. Hebben ze eigenlijk wel een vacature? Niemand zal het weten. Grote kans dat ze je cv ook uit je mailbox toveren en vervolgens ‘like magic’ heel Nederland door sturen. Dan mag jij vervolgens weer raden bij welke organisaties je cv allemaal ligt.

2. ‘Keywoord knallers’

Degenen die één keywoord op je cv hebben gelezen waar ze volledig – en onterecht – op in zoomen, zoals het woord ‘Java’. Zij zoeken namelijk een Java programmeur. Ze weten alleen niet dat je in 1995 een boek hebt gelezen over het eiland Java. En dat je de fout maakte om dat op je cv te zetten. Koffie iemand?

3. ‘Knikkervriendjes’

De recruiters die vroeger met je geknikkerd hebben maar waarvan je dat schijnbaar vergeten bent. Zo’n volslagen onbekende die je een bericht stuurt als: ‘Hé gozert, hoe is het? Lekker weertje buiten! Dat was een mooie wedstrijd gisteren zeg. Mag ik je even storen met mijn vacature?’ Grote kans dat het ze alleen om de knikkers gaat.

4. ’Staffing Stalkers’

Dat je de volgende dag op je werk komt en zowel de receptioniste als je baas aan je vragen ‘Heb je die recruiter nu al terug gebeld?’ Om vervolgens een telefoontje te krijgen van je moeder ‘Zeg jongen, ik werd net gebeld door die recruiter. Hij heeft een mooie baan voor je. Waarom bel je hem niet terug?’ Een voordeel: nu hoef je je nooit meer alleen te voelen…

5. ‘Recruitment ontkenners’

Dit is een bijzonder type. Het zijn recruiters die ontkennen dat ze recruiter zijn. ‘Nee, nee ik ben geen recruiter. Mij is alleen door een organisatie gevraagd om een vacature op te vullen. Ja, en als dat lukt dan krijg ik daar geld voor. Maar ik ben geen recruiter. Wat wel? Nou…..euhhh…..een staffing on demand specialist?’

Leuk allemaal. Maar wat kan je hier tegen doen? Wees duidelijk! Neem de regie in handen. Schrijf op je cv en LinkedIn profiel dat je open staat voor relevant contact maar dat jij bepaalt óf, hoe en wanneer. Maak vervolgens een selectie van degenen die zich aan die regels houden en waar je na een week een goed gevoel bij hebt. Daar ga je mee verder. Succes!

Raymond te Veldhuis

Hoeksche Recruiter

Blog